Lägesedan man åt en äkta bra Glace au Four. Sist var det uppe hos brorsan på Gräddö.
Vi åt så det sprutade ur öronen....Danne blev sugen på mer varpå brorsan sa till honom att vispa till lite mer marängsmet så vi kunde svulla vidare.
Danne tog alla ägge som var kvar och startade vispen i köket.
Han stod där och vispade...vispade...vispade......och vispade...
Till slut gick vi in i köket och udrade vad han pysslade med.
Danne: -Det blir ju aldrig fluffigt och vitt som det ska !!!??? Har stått här hur länge som helst...?!
-Jo tack vi vet...men hur vore det om du hade separerat äggvitan från gulan och bara vispat vitan med sockret Einstein ???!!!
Resten av kvällen blev det äggtoddy i utomhusjacuzzin...
Ikväll efter min och barnens middag blev jag så sugen på en Glace au four så vi smackade ihop en och schwissssssssch in i ugnen...
Recept på Glace au Four :
1 paket 500 g glass, vanilj eller annan smak
1 st sockerkaksbotten eller skivor av sockerkaka
3 st äggvitor
3 msk socker
1 näve flagad mandel
Och eventuellt:
0.5 liter hallon eller jordgubbar
eller
1 burk konserverad frukt
Gör så här
1.Sätt ugnen på 275 grader. Har du varmluftsugn med grill (turbogrill) så kör på 250 grader.
2.Vispa äggvitorna hårt och vänd ner sockret.
3.Lägg sockerkaksbotten eller skivorna i botten på en ugnsfast form. Sockerkaksbotten ska vara lite större än glassen.
4.Om du använder färska bär, lägg dem på botten. Använder du konserverade så häll spad över så bottnar blir genomfuktade.
5.Ta glassen direkt från frysen och lägg den på bären eller direkt på sockerkakan.
6.Täck den HELT (inga hål eller springor!) med marängsmeten och strö flagad mandel över.
7.Sätt in den i mitten av ugnen, det tar bara några minuter tills marängen fått färg.
8.Servera direkt så glassen inte hinner smälta. Lägg ev konserverade bär runt om.
9.Tips: Man kan också göra små bakelser. Stansa/skär ut portionsbitar av sockerkakan, lägg glass och ev bär på och täck med maräng. Grädda som ovan.
1 kommentar:
Åååååååå vad smarrigt!!!! PoK
Skicka en kommentar