söndag 7 juni 2009

Christina hamnade i Svenska Dagbladet idag pga EU-valet !!!



"Att rösta är en självklarhet för Christina Lewander Hellgren, som räknar sig till de välinformerade väljarna.
–Man kan inte klaga och gnälla, utan man måste vara med och påverka. Det påverkar Sverige också, för vi är ju en del av EU, säger hon.
För henne hör sjukvården till hjärtefrågorna, och hon tycker att valfriheten ska gälla även utanför Sveriges gränser.
–Det är så långa vårdköer i Sverige, av många människor som måste kunna få vård fortare. Det är det främsta. Och så miljön.
Invandringsfrågan är viktig, tycker Christina Lewander Hellgren, som anser att alla länder måste ta större ansvar än idag.
–Det går inte att vissa tar större ansvar än andra, som Sverige gör.
Det här valet skiljer sig lite från tidigare EU-val, tycker hon. Till skillnad mot tidigare, så handlar det inte längre så mycket om att vara för eller mot EU.
–Nu har vi kommit in i det lite, och blivit lite varma om fötterna. Svenska folket vet lite mer.
Samtidigt tycker hon att informationen är för dålig. Det krävs ännu mer för ett ökat valdeltagande, anser hon. Och mer artiklar om EU, inte bara inför valen.
–Partierna är inte heller så framåt, när det gäller Europafrågorna. Det krävs information mer fortlöpande, och även i lokaltidningarna.
Själv är hon säker på var hon hör hemma politiskt. Det var länge sedan hon valde parti.
–Jag fick kontakt med Carl Bildt vid 80-talets slut, och fick bra mentorer inom Moderaterna. Nu blir det hans fru – Anna Corazza Bildt. Hon är internationell och kunnig, och hon pratar italienska. Hon är en bred representant, och det behöver vi.

Fakta
Namn: Christina Lewander Hellgren.
Ålder: 47 år.
Bor: Hässelby.
Sysselsättning: Sjukskriven.
Röstar i EU-valet: Ja.
Hur stort tror du att valdeltagandet blir? 70 procent."
________________________________________________________
CHRISTINAS KOMMENTARER TILLBAKA :
Och jag som skulle ha en trevlig pratstund med Patric över en kopp kaffe. Man blir ställd-kommer inte på något och sedan efter...nu när jag läser hur det tolkades kunde jag lagt till så mycket mer.
Men detta är EU val. Kunde inte snacka om hur man vill riva i skolsystemet (barn som mår dåligt pga inkompitens), hur sjuka behandlas pga sittande regeringens beslut (därför sa jag som det var-sjukskriven som sysselsättning).Jag må vara moderat men jag har egna åsikter-är ingen svensson med mina 20 år utomlands.
För mig är hjärtefrågor medborgarnas frågor. Det som är för dem viktiga och som politiker ska framföra/lösa.
Dem är framröstade av oss-därför kan vi ställa krav. OCH SKA ställa krav!!!Ibland tycker jag att frågorna är politikernas val...(vi, medborgarna bortglömda)därför är det viktigt att rösta. Vi som vill höras. Säger man inget-hörs man inte. Ingen kan läsa era tankar. Alla har en åsikt att respektera.
Allt kan inte genomföras men lysna och ta till sig andras åsikter som politiker är ett sätt att föra en nation framåt. Och vi är ett kompitent land för att var så liten. Många stordåd. Många hjärnor, många medarbetare, många svaga som ändå har en åsikt och gör sitt bästa. Så tänk på det i denna lilla värld. Vi är globala i denna nya tidav "telecommunication"!
Vi är en del av detta vilket gör att vi inte längre kan tänka endast lilla sverige. Europas grundpelare började redan i antikens grekland,renässansen,industriella revolutionen till dagens informationssamhälle.
Europa har varit framåt hela tiden (såsom andra länder) men nu talar jag om EU! Vill inte trampa på några tår!En del frågor bör europa (EU medlemarna) samarbeta i.Vi vill ju vara konkurrenskraftig i denna globaliserade värld som är fylld av kunskap.
Glöm inte att det var EU's initiativ att tex få igång ett internationellt samarbete för ett nytt finanssystem (svenska dagbladet).
G20 möten återkommer och där framför man världsomfattande frågor som berör även oss i lilla sverige, var än vi sitter såsom världen.
Vi är som ett släktträd och nu släktforskar vi.Vi knytter oss till det vi alltid haft-varann. Läste någonstans att vi alla härstammar från particlar som även finns i växtriket (förlåt mig Gud).Det var situationen och mutationen som resulterade i bla människan. Dem säger, "WHAT GOES AROUND COMES AROUND".
EU är en del av cirkeln i vår globaliserade värld. Sverige dess "barn".
Många har frågat mig idag om varför EU. Varför är det så viktigt. Kanske jag framfört på ett enklare sätt jämfört med våra blivande folkvalda.Man orkar inte involvera sig men det är just därför vi röstar fram någon som gör det och bevakar våra intressen - sveriges intressen.
Det krävs en liten människa att framföra sin åsikt. Jag framförde min och wolla-1/4 's sida fick jag.
Och jag skulle "bara" fika med Patric!!
Tack Patric att du orkade höra på! Det var kanon trevligt i solen ändå!Kram till ER ALLA!!
Och tack Maria att jag fick låna din sida! PUZZ!!!!
En sömnig Christina

1 kommentar:

Anonym sa...

Och jag som skulle ha en trevlig pratstund med Patric över en kopp kaffe. Man blir ställd-kommer inte på något och sedan efter...nu när jag läser hur det tolkades kunde jag lagt till så mycket mer. Men detta är EU val. Kunde inte snacka om hur man vill riva i skolsystemet (barn som mår dåligt pga inkompitens), hur sjuka behandlas pga sittande regeringens beslut (därför sa jag som det var-sjukskriven som sysselsättning).Jag må vara moderat men jag har egna åsikter-är ingen svensson med mina 20 år utomlands.För mig är hjärtefrågor medborgarnas frågor. Det som är för dem viktiga och som politiker ska framföra/lösa. Dem är framröstade av oss-därför kan vi ställa krav. OCH SKA ställa krav!!!Ibland tycker jag att frågorna är politikernas val...(vi, medborgarna bortglömda)därför är det viktigt att rösta. Vi som vill höras. Säger man inget-hörs man inte. Ingen kan läsa era tankar. Alla har en åsikt att respektera. Allt kan inte genomföras men lysna och ta till sig andras åsikter som politiker är ett sätt att föra en nation framåt. Och vi är ett kompitent land för att var så liten. Många stordåd. Många hjärnor, många medarbetare, många svaga som ändå har en åsikt och gör sitt bästa. Så tänk på det i denna lilla värld. Vi är globala i denna nya tid
av "telecommunication"! Vi är en del av detta vilket gör att vi inte längre kan tänka endast lilla sverige. Europas grundpelare började redan i antikens grekland,renässansen,industriella revolutionen till dagens informationssamhälle. Europa har varit framåt hela tiden (såsom andra länder) men nu talar jag om EU! Vill inte trampa på några tår!En del frågor bör europa (EU medlemarna) samarbeta i.Vi vill ju vara konkurrenskraftig i denna globaliserade värld som är fylld av kunskap. Glöm inte att det var EU's initiativ att tex få igång ett internationellt samarbete för ett nytt finanssystem (svenska dagbladet).G20 möten återkommer och där framför man världsomfattande frågor som berör även oss i lilla sverige, var än vi sitter såsom världen.Vi är som ett släktträd och nu släktforskar vi.Vi knytter oss till det vi alltid haft-varann. Läste någonstans att vi alla härstammar från particlar som även finns i växtriket (förlåt mig Gud).Det var situationen och mutationen som resulterade i bla människan. Dem säger, "WHAT GOES AROUND COMES AROUND". EU är en del av cirkeln i vår globaliserade värld. Sverige dess "barn". Många har frågat mig idag om varför EU. Varför är det så viktigt. Kanske jag framfört på ett enklare sätt jämfört med våra blivande folkvalda.Man orkar inte involvera sig men det är just därför vi röstar fram någon som gör det och bevakar våra intressen - sveriges intressen. Det krävs en liten människa att framföra sin åsikt. Jag framförde min och wolla-1/4 's sida fick jag. Och jag skulle "bara" fika med Patric!! Tack Patric att du orkade höra på! Det var kanon trevligt i solen ändå!

Kram till ER ALLA!! Och tack Maria att jag fick låna din sida! PUZZ!!!!
En sömnig Christina