måndag 16 februari 2009

Vi har fått bebisar !!!


Ja...det är sant....Vi har minst 2st bebisar i Willes rum.

Hans vandrande pinnar har fått ägg som i sin tur kläckts och blivit små bebispinnar.

Han började med 7 stycken.... just innan bäbbarna kom så var det 3 st kvar... de andra 5 pinnarna har åkt upp i pinnhimlen hos de andra "änglapinnarna"...

Eliza, Vickis kompis var här igår och tog bort "pinnliken" ur sanden med en pincett...

Wille har inte varit så bra på det där med att ge de mat, så det är ett under att så många som hela 3 pinnar är kvar ändå.
Och tillråga på allt så har de fått 2 bebisar !!!

Sen tror jag att ruccolan tog stryk på pinnarna också...misstänker att den kan vara för stark för de...men vad vet jag ? Jag är ju ingen pinnexpert direkt... *ha ha*
-------------------------------------------------------------------------------------------
Fortplantning [redigera]

Många arter består nästan enbart av honor, som förökar sig genom partenogenes, jungfrufödsel. Annars lockas hanen till honan genom att hon sänder ut speciella doftämnen, så kallade feromoner. Parningen sker oftast fastklängande på en kvist. Äggen läggs ett och ett, vanligtvis ganska utspridda, och kläcks efter några månader, men vissa ägg kan ligga betydligt längre, upp till 3 år. Beroende på art kan det vara mellan 100 till över 1000 stycken. Ungarna ser ut som små kopior av föräldrarna.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Vandrande pinnar som husdjur [redigera]

Vissa arter av vandrande pinnar, speciellt Carausius morosus, är mycket lättskötta och hålls ofta som husdjur av barn och ungdomar. De behöver ett terrarium eller en stor burk som är minst 20 centimeter hög. Där skall också finnas kvistar, som pinnarna kan krypa upp på. Lämplig föda kan till exempel vara sallad, hallonblad, ekblad, blad från blomman "höst eld", björnbärsblad, citronmelis, gurka med mera. Lämplig föda varierar dock beroende på art. Det är också lämpligt att ge dem en hög luftfuktighet genom att spruta vatten, med en blomspruta i buren där de lever, cirka 1 till 2 gånger per dag.

Inga kommentarer: