söndag 30 januari 2011

Ser ut som vi inte kommer iväg---Nu varnas till och med Egypten-turisterna på turistorterna !!!


Nu börjar det bli lite tråkigt...som det ser ut nu så är en avrådan från UD att åka till Egypten inte alls långt borta.

10 februari är det meningen att vi ska flyga iväg men vi får se hur det blir. Känns ärligt talat lite väääääl olustigt med tanke på allt som händer där nu.

Nu har demonstrationerna hamnat i både Hurghada och Sharm så de avråder från att ens gå utanför hotellen...inte någon rolig semester.



"I natt spred sig upproren till svenskstäderna Hurghada och Sharm el Sheik.
I dag evakuerar Fritidsresor och Temaresor resenärer från Luxor och Assuan.
– Det här är första gången vi känner oss oroliga, säger Aftonbladets Emma Rigmorsdotter i Sharm el Sheik.
Sent i går kväll meddelade flera medier att de egyptiska upproren spridit sig till de populära turiststäderna Sharm el Sheik och Hurghada. Aftonbladets medarbetare Emma Rigmorsdotter befinner sig i Sharm el Sheik på semester.
UD ger besked i dag
Hon varnades av hotellpersonalen att inte röra sig utomhus.
– En servitör sa till oss att inte gå ut. Och han sa att inte ens han som egyptier vågade sig ut. Då högg det till i magen på mig. Men när jag ringde Ving sa de att allt var lugnt. Det är blandade budskap, säger hon.
På förmiddagen i dag träffas EU-ambassadörer i Kairo för att diskutera läget i landet. Därefter beslutar UD om de ska ändra sina reserekommendationer."
Fritidsresors hemsida, men detta är skrivet igår eftermiddag, läget lär ju ändras :
"2011-01-29 17:30
Situationen i Egypten
UD avråder från resor till några större egyptiska städer, däribland Kairo. Fritidsresors utflykter till Kairo ställs in tills vidare och berörda resenärer informeras. Utflykter till Luxor och Assuan liksom Nilen-kryssningar är också inställda till och med den 5 februari. De resenärer som blir berörda kontaktas av Fritidsresor.Fritidsresor har resenärer i Hurghada, Sharm el Sheikh och Marsa Alam. Resmålen vid Röda havet omfattas inte av UD:s avrådan. Resenärerna hålls uppdaterade av Fritidsresors personal på resmålen.
För närvarande fungerar inte Internet i Egypten. Störningar kan också förekomma i mobilnätet. Det kan därför vara problem att komma i kontakt med Fritidsresors Guide Online mejlservice.
Fritidsresor följer utvecklingen noga och uppdaterar löpande informationen på hemsidan om läget förändras. Då UD:s avrådan inte berör resor till Fritidsresors resmål i Egypten gäller normala av- och ombokningsregler. Se länk till höger till UD:s hemsida."


3 kommentarer:

Linnéa sa...

Hallå kusin! Nu är jag inne och kikar på bloggen!

Förstår om det känns jättetråkigt att missa resan men hua det verkar ju ganska riskabelt att åka dit nu!!!

Anonym sa...

Usch ja, ett gott råd: ÅK INTE!!! PoK

Maria sa...

Linnéa---ja det är som sagt RIKTIGT riskabelt nu.
Vi får ta en resa längre fram istället.

Ewa ---
Nä...vi åker inte...vi kommer iaf inte iväg ändå, nu sänder de ju t.o.m hem de som redan är där nere.

PUSS !!!