fredag 28 januari 2011

EGYPT - here we come !!!

Fick ett ryck och bokade en resa till mig och Vickis...Egypten blev det !
Längesedan vi var där nu. Även längesadena jag var utomlands öht.
Och sist så var det faktiskt Egypten också, den gången med Mimmi och Carola till favoriten Sharm el Sheikh.

Denna gång blir det Hurghada på en riktig charterresa...kan inte bli mer charter med All-inclusive, Bamseklubb och grejjer... ;)
Syrran, Kenta o Isabelle skulle åka med Anna, Roffe o barnen så vi kalkade in på ett bananskal kan man säga.
Tanklen var egentligen att jag o Vickis skulle dra till Thailand o hälsa på Christer i Karon o bo på hans hotell men det får bli nästa gång då.

Danne får snällt stanna hemma efersom han är nyss hemkommen från Las Vegas efter en vecka "Over-there"...

Vickis och jag hade ju planerat att åka till pyramiderna o Kairo men med vår vanliga tur så händer det stora saker där just nu. Hela Egyptens regim håller på att störtas så det är bråda dagar där nu med demonstrationer och omstruktureringar i regeringen. Inte helt ofarligt att åka dit alltså.

Vi som äntligen hade tänkt bege oss dit...känns lite surt med tanke på att vi varit i Egypten ca 6ggr (minns ej exakt) och ännu inte besökt ett av världens 7 under... FY PÅ OSS !!!

Man får hoppas att vi kommer iväg ändå och att det hinner lugna ner sig något sånär...

--------------------------------------------------------------------------------------------

För några år sedan sprängdes ett stort lyxhotell mitt i Sharm el Sheikh. Många judar som bodde på hotellet fick sätta livet till. Vi åkte dit någon vecka senare...ruggig känsla att stå nedanför det urblåsta hotellet. Bevakningen var benhård. Alla bilar som skulle passera Naama Bay blev stannade och genomgångna i sökandet av bomber. Så att så fort vi skulle in till stan blev det till en hel procedur.

http://www.fritidsresor.se/resa/egypten/hurghada-kusten/hurghada/blue-village-exotic--aquamarine/bilder?season=vinter-11-12#page-scroll

Uppdaterat om det rådande tillståndet i Egypten : http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8481099.ab

Inga kommentarer: