fredag 29 juli 2011

Gotlandsbilder

Kalkstensbrottet i Slite

Piggelinpaus med stenspan



Äntligen rauk... Vickis, Eln & Wille tar paus högt uppe bland alla kompisraukar.





Klart vi måste ta det traditionella fotot i "raukgrottan..."




*****STYLISCH !!!!!!!!!!!!!*****




Familjen





Roma Kloster - Teaterscenen...


Det var glest med publik...Men vilken PUBLIK !!! ***YIIIIIIHAAAAAA***












Pooooooose vid scendekoren.


Underbart vacker allé fram till Roma Kloster....Plus en liten linslus mitt i vägen... ;))


Inregnade på Gotland

En sådan rolig dag vi haft dag då... :(

Försökt få upp Danne ur både säng & soffa sedan ca 11.00 idag. Han och Wille har ju aldrig varit innanför murarna. Förutom då vi var med Tv-teamet förra året och åt på korvkiosken precis innanför Södra Porten.

Vi har alla fall haft en riktigt sjysst dag med superfint väder här på Gotland. Tyvärr så hade vi då bestämt oss för att åka upp till Fårö.
Väl framme vid Fårösund där färjan över till Fårö går så insåg vi att det faktiskt är RIKTIG turistsäsong. Vi har ju aldrig varit här just vid "Peak-Season" som det så fint heter på English.

Danne ruttnade och sa : -Nu vänder vi !!! ALDRIG att jag står i den här kön.
Kollade in Gotlandskartan efter andra raukställen, eftersom jag lovat Wille att han skulle få klättra på raukar den här dagen.
-BRA !!! Slite ligger en bit ner ... konstaterade jag glatt.
-*Mutter....mutter....mutter.... , från Dannes håll. Som ni alla vet så är Danne NOLL intresserad av natur och allt vad det innebär. Han kunde lika gärna sitta hemma framför Tv-n o kolla rauk.

****WRRRRRRROOOOOOOOOOM****

Hittade ett sjysst och STORT kalkbrott... Tog en piggelinpaus med stenspaning
Men inga raukar !!! Danne gillar ju inte att stanna till och kolla in skyltar så det tog oss någon sekund genom Slite så det var bara att glömma raukarna just där....
Kollade in kartan igen....-JAAAAAA Åminne !!! Ropar jag glatt.
Jättefin strand som vid medelhavet....Dit åker vi,,,,, Var där med Christina och Patrik förra året. Hann knappt säga det förrän jag såg skylten med infart Åminne suddas ut bakom bilen...
-Jaha, det blev inget Åminne heller...

Kollar vidare.... Känner mig helt plötsligt som kartläsare Tina Thörner rätt som det är....Undrar när det är dags att byta blöja på Rallyförare Dan ASSberg ???!!!

-Nä nu måste jag säga till i tid och vara övertydlig tänkte jag för mig själv, medan Wille, Vickis & Elin hade *dunka dunka* á la Harlem-music i baksätet.
Sagt och gjort.... YES !!! Det gick fram till honom. Vi svänger in på lilla vägen som leder till Ljugarna och dess underbart vackra raukar. Hinner även framföra mitt önskemål om att stanna vid restaurang Bruna Dörren vid stranden.
Parkar bilen....går fram till huset.... ÅHHHH NEJ !!!! KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ...
MINST 1 timmes väntan på att få käk...vi var kanonhungriga och ville ha mat NU !!!
Vickis hinner springa och hoppa några varv runt gräsmattan i full fräs för att skydda sig mot alla getingar. *Någon som känner en bra psykolog med avvänjning för getingfobi...?* ;)

-Barn ! Börja gå mot raukarna. Pappa och jag drar till Coop och inhandlar lite picknick !

Jag älskar att komma till småbutikerna i olika orter på landet....Det är så....gemytligt. Ihopträngt. Alla bonkar in i varandra när man går omkring och plockar det man behöver i korgen. Personalen pratar inte som vi utan traditionsenlig och charmig dialekt. Hukar mig ner i jucekylen och står med baken rätt upp i luften och letar just "min juice".
-Yes ! Där är den.... Reser mig ivrigt upp och håller precis på att köra in skallen i någons mage. Vinklar huvudet upppåt mot den långe mannen.
-Shit !!! STG HELMER !!!??? På Coop i Ljugarn !!!??? *ha ha* Lasse Åberg och jag i samma juicekyl... Dé ni´!!! *ha ha*...

Drog vidare med all picknick och kollade rauk...eftermiddagen på Ljugarn var värd allt åkande fram och tillbaka. Danne konstaterade att han hade kört ca 40 mil denna dag...
Och alla säger att Gotland är så litet ... ;)

Igår kväll var det party för Danne hemma hos Patrik och Christina här i Visby, så jag har ju inte en så pigg man idag...
I förmiddags var det rätt sjysst väder, det var då jag hade tänkt lite flanering innanför ringmuren men just nu står regnet som spön i backen.

Planering....Vad är det ?!

PUSS PÅ ER MINA VÄNNER !!!

*****************LEV LIVET LEENDE ***************